23 Ağustos 2017 Çarşamba

Sanat Dünyası Tarihi ve Yeni Bir Dönem


 Sanatın ve dünyanın tarihini anlatmaya kalktığı düşünülürse, bu başlık çok iddialı bir yazıya ait sanılabilir. Oysa yalnızca bir sanat paylaşım grubunu tanıtmayı amaçlıyor. Sanat Dünyası grubu, "Üyeleri etkileyen, nitelikli ve özlü sanat ürünlerinin çok kısa tanıtımları" açıklamasıyla 2012'de kurulmuştu. Grupta neler olup bittiği yıllık yapılan Sanat Dünyası 2012, Uzaklardaki Ateş, Sanat Dünyası 2013, Sanat Dünyası 2014, Sanat Dünyası 2015 ve Yüz Öykülerinden Kesitler, Yitirilen Anıların Aynaları seçmelerinde bir ölçüde yer aldı. 2016 değerlendirmesinde şöyle bir sonuç çıktı:

Yıllık değerlendirmelerin çok fazla zorluğu ve sınırlaması var. Belki de artık düzenli tekrarlanan hareketleri unutmanın ve değişimlere, gelecek için değerli ipuçları da eklemeyi umarak, geçmişten ve güncel pratikten kesitler veren ani hareketlerle karşılık verme yollarını bulmanın zamanıdır.
Bilgi parmaklarımızın ucunda, ekranlarımızın içinde, arkasında. Ama hızla yığılıp büyüyen veri parçacıklarının arasında kaybolmamak hiç kolay değil. Nitelikli kişilerin birbirini bulabileceği giriş kapıları yapılması, birlikte yeni yollar açabilecekleri çalışma alanları açılması, ışıklı güzelliklerin parlayıp kolayca görülüp izlenebileceği bir iletişim ortamı kurulması gerekiyor.


Sanat Dünyası grubu yeni yapısıyla nitelikli yayınlara erişilmesini kolaylaştırmak için, aşağıdaki ilkeleri benimseyen yaşam dostlarını buluşturmayı amaçlıyor.



AMAÇ, İLKELER, YÖNTEM

Amaç:
                           
Söz (öykü, roman, şiir, deneme) ve diğer
(resim, fotoğraf, müzik, sinema)  ile eklenebilecek diğer sanat alanlarında seçilmiş nitelikli ürünlerin duyurulmasını sağlamak.
                              
Nitelikli ürünlere ulaşmak için nitelikli iletişim grupları belirlemek, onları izlemek ve anlamlı bir bütün olacak şekilde her gruptan sınırlı sayıda özel  paylaşıma yer vermek. 
                             
Grupta yapılan paylaşımları gözden geçirerek yeterli ve özgün katkılar oldukça özel bültenler hazırlamak.
                               
Facebook, Twitter ve eklenip çıkarılacak diğer ortamlarda grup çalışmalarını ve seçilmiş ürün ve yayınları duyurmak, iletişim ortamını oluşturup sürdürmek.                               

         
İlkeler:
                               
Temel hukuk ve insan hakları ilkelerine koşulsuz uymak.
                          
Bilgiye ve verilere dayanarak karar vermek.
                               
Ortak kararları oybirliğiyle almak.

İlkelere ters düşmeyen bireysel kararlardaki özgürlüğü tanımak.                  
           
                               
Yöntem:
                               
İletişim grubuna temel ilkeleri kabul eden ve belirlenmiş alanlardan birinde yer alan sanat grubu yöneticileri katılabilir.
                           
Her grup temsilcisi kendi grubundaki paylaşımlardan seçerek Sanat Dünyası grubunda ayda beş paylaşım yapabilir.
                               
Üye grupların temsilcileri ve üyeleri Sanat Dünyası'nda yapılan seçilmiş paylaşımlarla ilgili düşüncelerini yorumlarla iletirler.
                               
Üye grup yöneticileri ve üyeleri gerek duyuldukça paylaşımların niteliğinin ve kapsayıcılığının geliştirilmesi için yapılabilecek iyileştirmeleri değerlendirirler.
Kuşkusuz yaşam hiçbir zaman planlandığı gibi gitmiyor. Kendi yollarını arıyor, sorunlar çıkarıyor, bazen umutsuzluğa düşürüyor ama zorlukların içinden yeni güzellikleri de bulup getirebiliyor. Işığı aramaktan vazgeçmeyenlerin bu ışık hızında iletişim çağında, bir güzellik zinciri olup hızla büyümeleri dileğiyle.

Grup Listesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder